Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina : Util Deco

 povesti din ...spatele unui contract de munca 

 

 

 

"Ghinon!  - asa  ar spune unii despre debutul meu in viata.  Si ar avea dreptate!Abandonat de parinti dupa ce au aflat ca am o infectie care ma va ucide curand (HIV),  am crescut in centrul cenusiu in care viata parea uneori o gluma proasta…Desi nu se astepta nimeni, am ajuns mare, si in 2004, intamplarea a facut sa fiu printre cei selectati pentru a lucra in atelierul de terapie vocationala, infiintat de ADV Romania chiar in centrul de plasament unde traiam.

De atunci sansa si-a cerut scuze ca ma parasise si …s-a intors la mine.In 2008, Victorie!  Am fost printre primii angajati ai Util Deco, unitatea protejata autorizata dezvoltata de ADV Romania, dupa ce a constatat ca ceilalti angajatori de ocolesc.Primul salariu nu a insemnat o suma, ci viata, putere, incredere, speranta.

Astazi am 35 de colegi; cu unii am trait toata viata in centrul de plasament, altii au familii…Fiecare zi in care lucrez da sens  existentei  mele si ma face sa imi spun cu o bucurie secreta:  stiam ca pot fi normal!
""Un ochi de sfoara, apoi altul…si inca un nod…mainile mele cladesc cu migala chinuind sfoara …Parca sunt clipele existentei mele de pana acum, prinse intre ele cu un fir de ata.

Am inceput ca fiecare copil, cu zambet si iubire in jur. Apoi au fost lacrimile care intai doar ma intristau, apoi am inteles cauza: aveam sa fiu altfel decat ceilalti copii!

Am trait cu sloiul de gheata adus de vestea aceasta in suflet, ani de-a randul, in care ajungeam ultima in clasa ferindu-ma parca sa intalnesc pe cineva. Imi petreceam timpul singura, doar cu parintii, singuri si ei.

Viata mea insa era plina, multe activitati, dar aceeasi singuratate. La un moment dat am inteles ca ma duceau la diverse cursuri ca sa nu mai fiu singura nu pentru ca trebuia sa invat multe, si am fost… si mai singura.

La ADV am venit pentru un alt curs: arta mestesugareasca, apoi am urmat altul si am invatat sa pictez. Asta chiar mi-a placut! Pictura ma face sa simt caldura culorii si parca si oamenii par altfel.

Cand mi s-a propus sa candidez pentru angajare nu mi-a venit sa cred. Si azi cand ma vad cu banii mei, munciti de mine, tot mi se pare ireal…Am inceput sa am oameni in jur, colegi care zi de zi vorbesc cu mine.

Traiesc inca teama de a nu disparea totul ca un vis…"

34 de tineri cu dizabilitati sunt colegii lor. Afla ce pot face mainile lor pricepute accesand www.utildeco.ro. 

 

Sustine incluziunea sociala a persoanelor din grupuri vulnerabile prin achizitia de produse realizate la unitatea protejata si prin directionarea a 2% din impozitul pe venit. Detalii AICI.

 

 

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata