Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina: Imagini Lobyy si advocacy
FONSS s-a prezentat la Bacau

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale a fost prezentata la Bacau, ca organizatie regionala care si-a asumat efortul de advocacy pentru domeniul serviciilor sociale. Detalii despre eveniment gasiti aici

FONSS la forumul ONG

FONSS a fost reprezentata la Forumul ONG de ADV Romania, detinator al presedintiei federatiei active la nivelul regiunii NE

Evenimentul, organizat de CENTRAS, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstinice si Fundatia Dignitas a ajuns la a 14a editie, dedicata celor care contribuie activ la dezvoltarea sectorului ONG.

Reprezentanta CE la ADV

Centrul National de Economie Sociala ADV Romania a gazduit intalnirea doamnei Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, cu 14 ONG membre ale Comisiei ONG Iasi. D-na Angela Filote a vizitat si modelul de economie sociala Util Deco, dezvoltat de ADV Romania, pentru incluziunea persoanelor cu dizabilitati, in mare parte cu sustinerea fondurior europene.

Am numarat bobocii!

Vineri, 20 iunie 2014,  dl prof dr. Adrian Streinu Cercel - managerul Institutului National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals”, prof dr. Lucian Negrutiu- manager al Institutului Clinic de Boli Infectioase Timisoara si prof. univ. dr Dumitru Z. Carstina de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj au vizitat Fundatia “Alaturi de Voi” Romania.

Detalii despre vizita puteti afla aici. Imagini de la vizita puteti vedea aici.

.

Propunem chemarea ONG-lor la dialog

Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi a avut, in 12 iunie, a 14-a intalnire. A fost propusa modificarea Legii Dialogului Social si a Legii 248/2013 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social, astfel incat cele 15 organizatii care sa reprezinte societatea civila sa fie dintre cele cu legitimitate, independente fata de structurile publice si cu certe implicari in generarea de politici publice. Detalii despre intalnire puteti afla aici. Imagini puteti vedea aici

Promovare pentru o economie sociala europeana

Centrul National de Economie Sociala a fost vizitat, in 22 mai 2014, de catre d-nul Andrei Muraru, candidat europarlamentare din partea PNL Iasi, insotit de d-nul deputat Costel Alexe si d-nul Liviu Bratescu, director la Ateneul Tatarasi. Prin acest eveniment, ADV Romania continua demersurile de promovare in randul parlamentarilor, autoritatilor publice, ONG-urilor si a altor institutii/persoane a modelului de economie sociala dezvoltat in comunitate. Avand in vedere alegerile pentru europarlamentare si mesajul care va fi dus mai departe, in intalnirea de astazi, am oferit d-lui Andrei Muraru un document elaborat de societatea civila la Forumul National al ONG-urilor, accentul fiind pus in special pe dezvoltarea economiei sociale, integrarea persoanelor cu dizabilitati, sanatate publica si cooperarea pentru dezvoltare, respectiv cum pot sprijini deputatii europeni romani aceste domenii si implicit activitatea organizatiilor in sfera serviciilor sociale si cooperare pentru dezvoltare.

La Util Deco

In 14 aprilie 2014, dl Victorel Lupu, vicepresedinte al CJ Iasi, dl Ion Florin, director general al DGASPC Iasi si dl Ioan Ticu, director general adjunct al DGASPC Iasi, au vizitat atelierele unitatii protejate Util Deco, pentru a vedea modul in care este completata paleta serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilitati de catre un furnizor privat.

Dialog social la ADV

Vineri, 4 aprilie a avut loc  vizita a dnei Aurelia Cristea, ministru pentru dialog social, la Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania. Dna deputat Cristina Nichita, dl Bogdan Abalasei- subprefect si dl Marian Serbescu- director cancelarie la Institutiei Prefectului Iasi au facut parte din delegatie.
Vizita in atelierele unitatii protejate autorizate Util Deco – parte a Centrului National de Economie Sociala - a determinat-o pe dna ministru Cristea sa declare ca modele de buna practica in incluziunea persoanelor cu dizabilitati, precum cel dezvoltat de organizatia noastra, ar trebui sa existe si in alte regiuni ale tarii.

Noi cunostinte

In 2 aprilie 2014, Dna Elena Motos, consilier in cadrul Cancelariei Prefectului Iasi si dl Saba Mihai Marian, vicepresedinte al Partidei Romilor Iasi au vizitat astazi Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania.

In urma vizitei s-a conturat ideea derularii unei serii de evenimente precum vizite de studiu si scoli de vara adresate tinerilor din comunitatea roma cu accent pe dezvoltarea de intreprinderi sociale.

Comisia ONG din 14 februarie 2014

In sedinta Comisiei ONG din 14 februarie 2014 s-a discutat despre nemultumirea ONG-urilor privind Proiectul de lege referitor la subventionarea serviciilor sociale. Detalii suplimentare puteti accesa pe

pagina

comisiei.

Comisia ONG din 24 octombrie 2013

Comisia ONG din aceasta data i-a avut ca invitati pe consilierii locali si judeteni. Tema a fost "invitatie la dialogul public privat". Mai multe imagini de la eveniment puteti accesa AICI.

Dezbateri institutii publice, ONG-uri, agenti economici, persoane cu dizabilitati

ADV Romania a organizat, impreuna cu partenerii, in cadrul proiectului "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale" o serie de dezbateri la nivel national, care au vizat dezvoltarea structurilor de economie sociala la nivel national si a capacitatii profesionale pentru un numar de 910 de reprezentanti ai institutiilor publice, ONG-uri, agenti economici si persoane cu dizabilitati privind structurile de economie sociala.

Pretul performantei in accesarea fondurilor europene - faliment sau executare silita?

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a sustinut in data de 14 septembrie 2011, la Sala Galbena a Prefecturii Iasi, conferinta de presa in care si-a exprimat pozitia cu privire la Decizia nr 8 din 2011 a presedintelui Autoritatii de Management a POSDRU, care va duce la faliment sau executare silita majoritatea implementatorilor de proiecte cu finantare europeana pe acest program.

In esenta este vorba despre modificarea unilaterala a contractelor de finantare incheiate prin POSDRU, in sensul reducerii prefinantarii de la 30% la 10%, per total proiect, si la stabilirea obligatiei de cheltuire integrala a prefinantarii intr-un termen care nu are nici cea mai mica legatura cu graficul activitatilor din proiect sau in caz contrar de rambursare a acesteia sau a unei parti din ea.

Protestul ONG-urilor la Iasi pentru deblocarea urgenta a fondurilor structurale

Protestul, organizat in data de 17 martie 2010,  a fost mut, protestatarii au stat cu spatele catre cladirea prefecturii, prin acest gest incercand sa spuna ca intorc spatele Guvernului asa cum Guvernul il intoarce romanilor.

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata