Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina: Imagini Servicii de formare
Curs de arhivar la ADV

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania a organizat in perioada 10-28 noiembrie 2014, la Iasi, cursul Arhivar (cod COR 441501), finalizat cu certificat ANC de absolvire, cu o durata de 120 ore.

FONSS creste capacitatea ONG-urilor mici

Cursul de formare “Cresterea capacitatii organizatiei prin management eficient si atragerea de fonduri”, organizat de specialisti ai Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS (infiintata la Iasi, prin Sentinta Civila nr 2915/13.08.2014 a Tribunalului Iasi) a avut loc in perioada 28-30 octombrie 2014, la Centrul National de Economie Sociala si s-a adresat reprezentantilor organizatiilor mici din Regiunea Nord Est.

Competente informatice - curs la ADV

In perioada 27-31 octombrie 2014 s-a desfasurat, la Centru national de economie sociala ADV Romania, cursul “Competente comune – Competente informatice” (cod COR 216613), realizat de ADV Romania in calitate de partener in cadrul proiectului „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM.

Formare de formatori

In perioada 22-26 septembrie 2014, la Centru national de economie sociala ADV Romania a avut loc cursul de formare de formatori realizat de ADV Romania in calitate de partener in cadrul a proiectului „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM.

Cursuri la atelierele de legatorie manuala si croitorie

In luna februarie 2014 s-au finalizat cursurile de legatorie manuala si croitorie, desfasurate in cadrul proiectului "Construim durabil prin economie sociala", proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Cursuri de formare in economie sociala

ADV Romania a furnizat serviciul de organizare de cursuri de formare profesionala in beneficiul Asociatiei Alternative Sociale, in cadrul proiectului „Modelul economiei sociale in Romania”.


Astfel, in perioada 25 martie-25 aprilie, 115 specialisti din intreaga tara, din domeniul economiei sociale si incluziunii din Romania si autoritati publice si-au dezvoltat competente in domeniul formarii de formatori si al economie sociale.

Cursuri de formare in cadrul atelierelor protejate

Tineri infectati HIV si din alte grupuri vulnerabile, precum si tineri sanatosi din judetele Iasi, Constanta si Mures au participat in 2013 la cursuri de formare in urmatoarele domenii: legatorie - tipografie; artizanat; calculatoare; pictura; croitorie si confectionare lumanari decorative.

Cunoasterea modelelor de economie sociala din tari membre UE

In cadrul proiectelor "Primul pas spre o viata independenta" si "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale", ADV Romania a intreprins, alaturi de partenerii din cele doua proiecte, o serie de vizite de lucru in domeniul economiei sociale in tari membre UE (Italia, Suedia, Belgia, Germania, Olanda, si Finlanda)

 

Informatiile obtinute in cadrul vizitelor au fost utilizate si pentru un studiu comparativ legislatia romaneasca – legislatia UE, privind dezvoltarea economiei sociale. Rezultatele acestui studiu vor permite efectuarea de demersuri de imbunatatire a legislatiei romanesti, in vederea integarii profesionale a persoanelor expuse riscului de excluziune sociala.

 

 

Conferinta Internationala „Politici si tendinte in economia sociala”

In cadrul Targului National al Unitatilor Protejate, editia a IIa, s-a desfasurat si Conferinta Internationala „Politici si tendinte in economia sociala” – la care in cele trei sesiuni au fost prezentate modele de economie sociala din UE si din Romania, dar s-a discutat si de initiative si tendinte in legislatia romaneasca in domeniul economiei sociale.

 

Conferinta a beneficiat de o prezenta numeroasa care s-a datorat in mare masura si experientei lectorilor: Alessandra Garavani - Italia, Dries Onclin  - Olanda, Sirpa Eklund si Jukka Lindberg - Finlanda, Emil Cuc- Germania, Elena Camarasan - DGPPH, Veronica Vîlcu – Util Deco – unitatea protejată a ADV Romania, Cristian Ispas - Fundatia Motivation Romania, Despina Iancu - NESsT Romania, Eduard Petrescu - consultant international si Angela Achitei - ADV Romania.

 

Cursuri de formare in cadrul atelierelor protejate

Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania

Proiectul a fost implementat de un parteneriat intre Fundatia Tineri pentru Tineri si alte 4 organizatii neguvernamentale (Fundatia "Alaturi de Voi" Romania, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii – ARPS, Asociatia Romana Anti-SIDA – ARAS, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA – UNOPA) si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii - CNCD.

 

Impartit in 3 componente majore, proiectul a vizat o interventie integrata de prevenire in randul populatiei generale de tineri: interventii in comunitate prin comunicare interpersonala; campanie mass-media; instruirea autoritatilor locale, a profesionistilor din sanatate (medici), educatie (profesori, consilieri psihopedagogi si educatori intre egali – peer educators) si a jurnalistilor.

 

ADV Romania  a instruit profesionisti din sanatate(medici) din judetele Iasi, Constanta, Botosani si Vaslui.

 

Curs de formare in economie sociala - 2010

In perioada 28-30 septembrie 2010, la Hotelul Unirea din Iasi s-a desfasurat cursul de formare „Primul pas spre economie sociala”, pe parcursul caruia, specialistii Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania si-au instruit colegii din tara cum sa creeze sanse in plus pentru persoane cu handicap, prin economie sociala.
 
Cursul, la care au participat reprezentantii ai 25 de institutii, atat autoritati locale cat si organizatii neguvernamentale, a facut parte din proiectul „Primul pas spre o viata independenta”, derulat de ADV Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Curs de formare in economie sociala- 2009

In perioada 6-9 octombrie 2009, ADV Romania a sustinut primul curs de formare in economie sociala realizat in regiunea Moldovei.

Cursul a fost derulat in cadrul proiectului „Primul pas spre economie socială”, in care ADV Romania este partener cu ANPH si DGASPC Iasi, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cei 25 de participanti la curs au avut ocazia de a vizita cele patru ateliere de terapie vocationala si unitatea protejata autorizata Util Deco dezvoltata de ADV Romania.

"Incluziune sociala fara frontiere!"

Proiectul "Incluziune sociala fara frontiere!" a fost desfasurat in perioada decembrie2008-decembrie 2009, de ADV Romania in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Fundatia "Ecoul Cernobilului" Republica Moldova, cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA prin programul programul de vecinatate Romania – Republica Moldova 2004 – 2006. Programul este derulat in Romania prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor ca Autoritate Contractanta si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi (BRCT Iasi).

 

In cadrul acestui proiect, a fost realizat transferul de cunostinte in vederea replicarii Clubului Tinerilor la Chisinau, a fost formata o retea transfrontaliera de tineri cu nevoi speciale si sanatosi cu rol activ in promovarea si apararea drepturilor tinerilor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, au fost realizate doua vizite de studiu de catre 12 tineri beneficiari atat ai ADV Romania cat si a partenerului Fundatia „Ecoul Cernobilului”, un curs de formare in advocacy pentru 20 de tineri membri ai Clubului Tinerilor din Iasi si Chisinau, o conferinta transfrontaliera cu 100 de participanti (tineri beneficiari, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale de profil, autoritati locale si mass-media din regiunea eligibila a programului din Romania si Moldova) si a fost creat un site transfrontalier cu un forum de discutii prin care se va asigura si continuitatea proiectului.

"Impreuna pentru o comunitate sanatoasa"

Proiectul"Impreuna pentru o comunitate sanatoasa" a fost dezvoltat in Iasi, Romania, in perioada 2008-2009, avand ca partener Centrul de Resurse “Tineri si Liberi”, Chisinau, Moldova si Primaria Iasi – Consiliul Local Iasi.

Activitatile au fost desfasurate din Iasi, Centrul National al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania cu impact la beneficiarii de pe intreg cuprinsul Republicii Moldova si din judetele de la granita cu Republica Moldova (Iasi, Vaslui, Galati si Botosani).

Obiectivele generale ale proiectului au fost:

* De a dezvolta abilitatile a 204 reprezentanti ai ONG-urilor si autoritatilor publice din Moldova (82 de persoane) si Romania (122 de persoane), pentru a permite o abordare sustinuta si cat mai corecta asupra prevenirii transmiterii HIV si asupra luptei impotriva stigmatizarii si discriminarii pe perioada derularii proiectului si dupa terminarea acestuia.
* De a reduce discrepanta si punctele slabe in metodele de prevenire si interventie in domeniul HIV/SIDA din ONG-urile din Moldova si Romania, conform politicilor, programelor si initiativelor locale, regionale, nationale si internationale.
* De a facilita schimbul de experienta si dezvoltarea / replicarea modelelor de buna practica pentru actorii sociali din cele doua tari.


Alte obiective ale proiectului au fost:

* De a facilita transferul de experienta intre reprezentantii ONG-urilor si autoritatilor publice din Moldova si Romania, in timpul desfasurarii proiectului si dupa finalizarea acestuia;
* De a dezvolta un sistem de comunicare permanent intre partenerii si beneficiarii proiectului in timpul perioadei de implementare a proiectului si dupa finalizarea acestuia.

Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost reprezentanti ai ONG-urilor din regiunile de granita ale Romaniei si Republica Moldova, oficialitati publice si mass media implicata in domeniul HIV/SIDA si in lupta impotriva stigmatizarii si discriminarii.

Beneficiarii indirecti au fost  persoanele infectate si afectate HIV/SIDA; utilizatorii de droguri; persoanele cu comportament la risc, eventual care se drogheaza, in special tineri (15-35 ani); comunitatea.

"E timpul pentru o schimbare!"

Incepand cu luna decembrie 2008 Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a derulat in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia COTE si Fundatia Star of Hope Romania proiectul „E timpul pentru o schimbare!” finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE.


Proiectul si-a propus integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA prin derularea unei campanii de informare publica la nivelul judetelor Iasi, Vaslui, Botosani, Constanta si Mures.Campania a fost structurata pe 3 componente cu trei grupuri tinta distincte:

* Componenta media, care s-a adresat angajatorilor, autoritatilor si comunitatii in general din cele 5 judete;
* Componenta de activitati directe adresate autoritatilor, angajatorilor si ONG-urilor care activeaza in domeniu;
* Componenta de activitati directe adresate tinerilor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA.

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata