Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina: Imagini Economie sociala
Antreprenoriat social cu ADV

In perioada 6-9 iunie 2014, 20 de reprezentanti ai ONG-urilor si altor institutii interesate de dezvoltarea de structuri de economie sociala au participat la cursul de formare “Antreprenor in economie sociala” organizat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in cadrul proiectului „Construim durabil prin economie sociala”.

Formarea a fost  oferita de specialisti ADV Romania care au atat informatii teoretice cat si experienta practica in dezvoltarea de astfel de structuri. Mai multe imagini puteti vedea aici si aici.

ADV Romania la Targul ONG-urilor

ADV Romania a participat in perioada 9-11 mai 2014, la Targul ONG-urilor, organizat de Palas Mall Iasi.

Am prezentat publicului informatii privind incluziunea persoanelor cu dizabilitati, privind prevenirea transmiterii infectiei cu HIV dar si oferta unitatii protejate autorizate Util Deco.

Util Deco la Edu Funny Fest

ADV Romania a expus, in perioada 7-11 aprilie 2014, oferta pentru scoli a unitatii protejate autorizate Util Deco, la Edu Funny Fest. Imagini de la eveniment gasiti aici.

Atelierele Iepurasului

In perioada 28 martie - 11 aprilie 2014, Iepurasul a deschis portile unitatii protejate autorizate Util Deco, si a participat la evenimentul educational Atelierele Iepurasului. Detalii despre oferta educationala puteti accesa aici. Imagini de la evenimente gasiti aici.

Atelierele lui Mos Craciun

Centru National de Economie Sociala a fost, in 19 decembrie 2013, gazda Atelierelor lui Mos Craciun. Timp de cateva ore, inconjurati de atmosfera de Craciun, peste 30 de copii au pictat si s-au distrat indrumati de Craciunita si spiridusii Mosului.

 

Atelierele fac parte din oferta educationala a unitatii protejate autorizate Util Deco.Mai multe imagini puteti accesa AICI.

Atelierele lui Mos Craciun - picturi inedite pe lumanari!

Unitatea protejata autorizata Util Deco Mures, sustinuta si dezvoltata de ADV Romania, a realizat in 11 decembrie, o activitate de pictura pe lumanari cu un grup de 25 copii de clasa a IV a. Mai multe imagini AICI.

Atelierele Vrajitoarei

In perioada 23-31 octombrie 2013, la Util Deco, s-a creat, prin pictura pe forme de polistiren, joc si distractie, atmosfera magica de Haloween din Atelierele Vrajitoarei. Atelierele Vrajitoarei fac parte din oferta educationala a Util Deco, unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania.Mai multe imagini puteti accesa AICI.

Inaugurare sectie de croitorie

ADV Romania a lansat, in 27 septembrie 2013, proiectul “Construim durabil prin economie sociala” si a inaugurat noua sectie de confectii a unitatii protejate autorizate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, o prima investitie a acestui proiect. Sectia este dotata cu echipamente profesionale si inseamna crearea a cinci locuri noi de munca pentru persoane cu dizabilitati in unitatea protejata autorizata Util Deco Iasi.

Inaugurarea depozitului de arhiva

15 mai 2013 - inaugurarea serviciului de arhivare si depozitare documente al Util Deco, in str Bazinelor, nr 5, sat Uricani, com Miroslava. Mai multe imagini puteti accesa

AICI

.

Vizita la Util Deco

Vizita la inchiderea proiectului "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale"- 15 mai 2013. Mai multe imagini puteti vizualiza AICI.

Atelierele Iepurasului

In perioada 24-30 aprilie 2013, la Util Deco Iasi s-au desfasurat Atelierele Iepurasului, eveniment educational prin care grupe de copii au putut crea, prin pictura pe forme de polistiren, daruri pascale pentru cei dragi. Mai multe imagini puteti accesa AICI.

Util Deco Constanta la CONFITEX

Util Deco Constanta a fost prezent, in perioada 17 - 21 aprilie 2013, la Targul de Imbracaminte si Incaltaminte CONFITEX. Mai multe imagini puteti accesa

AICI.

 

Vizita de studiu la Centru National de Economie Sociala

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a organizat in data de 22 martie 2013 Vizita de Studiu la Centru National de Economie Sociala.

Util Deco la Edu Funny Fest

In perioada 1-5 aprilie 2013, Util Deco participa in calitate de partener al Asociatiei pentru Promovarea si Sprijinirea Initiativelor de Dezvoltare Economica si Sociala – APSIDES, la Edu Funny Fest, eveniment dedicat educatiei non formale. Mai multe imagini puteti accesa AICI.

Atelierul Martisorului

Inceputul primaverii a fost marcat in prima zi a lunii martie de Util Deco Iasi prin organizarea Atelierului Martisorului, eveniment la care copii din clasa I au confectionat si pictat martisoare. Atelierul face parte din oferta educationala a unitatii protejate autorizate Util Deco. Mai multe imagini puteti accesa AICI.

Targul National al Unitatilor Protejate, editia a III-a

Editia a III-a a Targului National al Unitatilor Protejate s-a desfasurat in perioada 5-7 octombrie 2012, la Teatrul National Tg Mures, in oganizarea ADV Romania, eveniment la care au participat peste 250 de persoane  ce au expus in cadrul a 40 de standuri, produse realizate in special de persoane cu dizabilitati. Evenimentul a inclus atat expozitia cu vanzare, cat si Conferinta Nationala „Polici si tendinte in economia sociala”.

Detalii complete despre targ puteti obtine AICI.

Curs de economie sociala

In perioada 11-14 septembrie 2012, ADV Romania a desfasurat cursul de formare in domeniul economiei sociale „Primii pasi in economia sociala”, realizat in cadrul proiectului “Alianta pentru Dezvoltarea Economiei Sociale”.


Cei 20 de participanti au fost reprezentanti ai ONG-urilor sau altor institutii care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate, in special persoane cu dizabilitati, care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala / ateliere protejate / unitati protejate) sau doresc sa dezvolte astfel de programe de economie sociala.


Cursul a urmarit dezvoltarea de abilitati practice in vederea infiintarii / gestionarii de servicii in domeniul economiei sociale, in special unitati protejate autorizate, fiind deja recunoscuta experienta practica bogata in domeniu a formatorilor din cadrul Fundatiei ADV Romania, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi, Cooperativa Il Poliedro Italia si NESsT Romania.


De asemenea, cursantii au avut posibilitatea de a afla mai multe detalii despre activitatea celor 11 ateliere de terapie vocationala si cele 3 unitati protejate Util Deco, dezvoltate si sustinute de ADV Romania in Iasi, Constanta si Tg. Mures

Targul National de Economie Sociala

Util Deco- unitate protejata autorizata sustinuta si dezvoltata de ADV Romania a participat, in perioada 12-14 octombrie 2011, la Targul national de economie sociala, organizat la Bucuresti de Ministerul Muncii.

 

La standul Util Deco au fost prezentate produse variate de la toate cele trei unitati protejate Util Deco Iasi, Constanta si Mures, produse din noua colectie ce au fost expuse si la Targul National al Unitatilor Protejate din august de la Constanta, eveniment organizat de ADV Romania.

Vizite de studiu la ADV si Motivation

ADV Romania si Motivation Romania au desfasurat in perioada 4-6 octombrie 2011, in cadrul proiectului “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, co-finantat de Fondul Social European, o serie de vizite de studiu la unitatile protejate autorizate proprii:  Util Deco Tg Mures, Util Deco Constanta si SC Motivation SRL
 
Cei  51 de participanti au fost reprezentanti ai institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate, si care sunt implicate in dezvoltarea sectorului de economie sociala din Romania.

Curs de economie sociala

Cursul de economie sociala derulat in perioada 20-22 septembrie 2011 in Iasi reprezinta o activitate integranta a componentei de Servicii de promovare a structurilor economiei sociale existente in Romania si state membre ale Uniunii Europene din proiectul „Primul pas spre o viata independenta” derulat de ADV Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. A fost al treilea curs in domeniul economiei sociale din cele planificate a fi derulate pe parcursul implementarii proiectului.
 
Acest curs s-a adresat unui numar de 30 participanti, reprezentanti ai unor institutii care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc sa dezvolte astfel de programe de economie sociala, atat autoritati locale cat si organizatii neguvernamentale. In programul cursului a fost inclusa și o vizita la atelierele de terapie ocupaționala ale ADV Romania, precum și la unitatea protejata autorizata.

Targul National al Unitatilor Protejate - editia a IIa

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a realizat in perioada 27 - 29 august 2011, la Constanta TARGUL NATIONAL AL UNITATILOR PROTEJATE, editia a II-a, un eveniment amplu, in care 41 de expozanti au prezentat produse realizate in unitati protejate, ateliere protejate sau ateliere vocationale.

Mai multe detalii despre targ puteti vizualiza AICI.

Util Deco la Social Enterprise Marketplace

In perioada 1-3 iunie 2011 ADV Romania a fost prezenta la Budapesta, Ungaria, la o serie de evenimente organizate de NESsT, unul din sustinatorii internationali ai intreprinderilor sociale.

La Social Enterprise Marketplace, ADV Romania a prezentat ultimele realizari ale unitatii protejate autorizate Util Deco. Acest eveniment este integrat unei conferinte anuale a oamenilor de afaceri, realizata la Hilton Buda, si are ca scop atragerea de noi finantatori pentru NESsT Venture Fund program de finantare a proiectelor de economie sociala in toata lumea, prin oferirea de sprijin finaciar si consultanta.

Ziua Intreprinderitor Sociale este un alt eveniment organizat de NESsT la Budapesta si la care ADV Romania a participat.

Cursuri de formare in domeniul economiei sociale

ADV Romania a sustinut in perioada 28-30 septembrie 2010, un curs de formare in domeniul economiei sociale. 

Cursul s-a desfasurat la Iasi si face parte din  proiectul „Primul pas spre o viata independenta”,  proiect in care ADV Romania este partener cu Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, si care este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

La curs au participat 25 de specialisti care fac parte din structuri de economie sociala si care sunt interesati de integrarea socio-profesionala a persoanelor care provin din categorii defavorizate in acest tip de structuri.  

Targul National al Unitatilor Protejate

Targul National al Unitatilor Protejate a avut loc la Iasi - Hotel Unirea, in perioada 4 – 5 decembrie 2010 si a avut ca scop promovarea, intr-o modalitate business, a produselor si serviciilor realizate in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din Romania de catre persoane cu dizabilitati. In cadrul targului, in Sala Cuza de la Hotelul Unirea au fost organizate 35 de standuri cu produse in vederea comercializarii, ce au fost deschise accesului gratuit al publicului larg sambata intre orele 11.00 si 20.30 si duminica intre 9.00 si 14.00.

Lansare magazin social Tg Mures

Activitatea la unitatea protejata

Vizita dl.deputat Cristian Adomnitei

Vizita dl. deputat Tudor Ciuhodaru

Domnul deputat s-a alaturat campaniei „Deschide-ti inima!Sunt la fel ca tine!”, derulata de ADV Romania la Iasi in perioada aprilie-decembrie 2009. Prin acest gest, domnul Ciuhodaru  sustine crearea a 10 locuri de munca pentru persoane cu handicap, in cadrul Util Deco.

Vizita dl. deputat Nicusor Paduraru

Domnul deputat s-a alaturat campaniei „Deschide-ti inima!Sunt la fel ca tine!”, derulata de ADV Romania la Iasi in perioada aprilie-decembrie 2009. Prin acest gest, domnul Paduraru sprijina promovarea integrarii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilitati si desfasurarea activitatii unitatilor protejate.

Vizita d-nei senator Mihaela Popa

In data 30 iulie, d-na senator Mihaela Popa a vizitat sediul Fundatiei Alaturi de Voi Romania, a cunoscut proiectele desfasurate in cadrul organizatiei si modelul de economie sociala reprezentat de unitatea protejata UTILDECO.

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata