Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina: Imagini Evenimente
Conferinta lansare proiect Oportunitati pentru toti adolescentii

In 25 noiembrie 2014, la Iasi a avut loc lansarea oficiala a proiectului „Oportunitati pentru adolescenti”, derulat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Constanta, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Constanta si Directia de Asistenta Comunitara Iasi, cu sprijinul tehnic si financiar al Reprezentantei UNICEF in Romania.

Detalii aici

Consultare regionala privind serviciile sociale

ADV Romania a organizat, in 19 noiembrie 2014, la Bacau, o sesiunea de consultari regionale privind serviciile sociale si locul lor in comunitate. La invitatia ADV Romania au raspuns 34 de reprezentanti ai ONG si autoritati publice.

ADV Romania este partener pe regiunea Nord - Est in proiectul „ONG-uri mai puternice impreuna! - Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice”, implementat de Confederatia Caritas Romania si partenerii sai, Fundatia “Pentru Voi” Timisoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare si Caritas Norvegia

Detalii aici

ADV la Business Days

In 1 si 2 octombrie 2014, ADV Romania a fost prezenta la Conferinta Business Days Iasi, 2014 prin presedintele organizatiei,  dna Angela Achitei, unul dintre speakerii invitati.

Intalniri regionale in zona sociala

Fundatia ADV Romania a organizat, in 10 iulie 204, la Iasi, doua evenimente regionale in sectorul serviciilor sociale:

  • WORKSHOP-UL de consultare cu reprezentanti ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale si ai autoritatilor publice locale, cu scopul de a culege date si opinii care sa contribuie la elaborarea unei propuneri de politica publica de contractare a serviciilor sociale. Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului „ONG-uri mai puternice impreuna! - Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice” implementat de Caritas Romania, Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania fiind partener pe regiunea Nord Est;
  • INTALNIRE DE LUCRU A ONG-URILOR DIN REGIUNEA NORD EST realizata pentru prezentarea Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), infiintata de 10 ONG iesene cu misiunea ”implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale!” si instrumentele prin care federatia va actiona la nivelul intregii regiuni. Intalnirea face parte din proiectul ”Vocea ONG pentru comunitate!”, implementat de catre Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania, impreuna cu partenerii Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania si si finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Ziua Portilor Deschise ...de Ziua Familiei ADV

In 15 mai 2014, cele trei centre ale Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania – Iasi, Constanta si Tg Mures au primit peste 75 de oaspeti in cadrul evenimentului “Ziua Portilor Deschise la Centrul National de Economie Sociala” 

 

Mai multe imagini de la eveniment puteti vedea aici.

Conferinta presa lansare proiect "Vocea ONG pentru comunitate!"

In 16 aprilie 2014 a fost lansat proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!”, ce va fi implementat la nivelul Regiunii Nord Est, de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi. Proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si va creste capacitatea institutionala a cel putin 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est, va aduce in atentia autoritatilor publice regionale si centrale problematica subfinantarii sectorului neguvernamental si deficientele aparute in demersul de descentralizare a serviciilor sociale.

Scoala altfel ...la Tg.Mures

Saptamana 7-11 aprilie 2014 a fost plina de prospetime si voie buna! Scoala altfel a implicat ADV si Util Deco Mures intr-o serie de activitati care au starnit elevilor mureseni entuziasm si curiozitate. Imagini suplimentare de la evenimente gasiti aici.

Transfer de experienta

14 tineri din Romania si Italia au vizitat in data de 7 aprilie 2014 Centrul National de Economie Sociala.Prin vizita la atelierele Util Deco - unitate protejata a fundatiei au vazut un model de incluziune a persoanelor cu dizabilitati.

SIM - la debut

ADV Romania este partener in proiectul „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM, derulat de Centrul de Dezvoltare Sociala Iasi lansat in 7 aprilie 2014. In cadrul proiectului, ADV Romania va asigura consilierea, orientarea profesionala si medierea in vederea plasarii pe piata muncii si partial formarea grupului tinta.

Construim durabil prin economie sociala!

Vineri, 27 septembrie 2013, la Centru National de Economie Sociala, ADV Romania a lansat proiectului “Construim durabil prin economie sociala”.In prezenta a 25 de invitati, printre care parlamentari, reprezentanti de institutii si ONG-uri, s-a discutat despre sansa unui loc de munca pentru persoana cu dizabilitate si efortul ADV Romania – angajator de 90 de persoane din care 35 cu dizabilitati - de a se constitui intr-un pol de dezvoltare a economiei sociale.

ADV despre oportunitatile economiei sociale

In perioada 11-12 iulie a.c., ADV Mures a fost prezent, prin directorul de centru, la Conferinta privind oportunitatile economiei sociale, organizata de filiala Arad a Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor la Cluj Napoca. Astfel, dna Carmen Ciulea, director centru ADV Mures, a prezentat Centrul National de Economie Sociala si modelul de buna practica Util Deco, unitatea protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, oferind celor peste 50 de participanti ocazia sa cunoasca modalitatea prin care persoana cu dizabilitate poate deveni angajat de succes.

Final de proiect- Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale

In 15 mai 2013, ADV Romania a organizat la Iasi, la sediul Centrului National de Economie Sociala, la Constanta si la Tg Mures, evenimentele de inchidere a proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, derulat timp de 3 ani in parteneriat cu DGPPH, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

ADV Mures la Targul ONG

Echipa ADV a incercat sa constientizeze populatia cu privire la importanta incluziunii persoanelor cu dizabilitati prin prezentarea produselor realizate de acest grup tinta in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco Mures. Mai multe imagini accesati AICI.

Vizita de studiu la ADV

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a organizat in data de 22 martie 2013 Vizita de Studiu la Centru National de Economie Sociala, din str Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, judetul Iasi (vis-a-vis de intrarea principala la S.C. Antibiotice S.A., la 300 m de la soseaua europeana). Evenimentul a prezentat realizarile Centrului National de Economie Sociala, model de buna practica in ceea ce priveste dezvoltarea economiei sociale.

Ziua Portilor Deschise la unitatile protejate Util Deco

ADV Romania a organizat in 20 februarie 2013, Ziua Portilor Deschise la unitatile protejate Util Deco. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea acestor unitati si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati persoane cu dizabilitati.

Inaugurare Centru Economie Sociala la Iasi

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a inaugurat vineri, 14 septembrie 2012, CENTRUL NATIONAL DE ECONOMIE SOCIALA, in prezenta a cca 100 de persoane, reprezentanti ai zonei politice, administrative si ONG. Panglica inaugurala a fost taiata de dna Cristina Anton - ordonator de credite OIR POSDRU Regiunea Nord-Est, dl George Paun - consilier MMFPS si dna Angela Achitei - presedinte ADV Romania.  Centrul National de Economie Sociala este un model de buna practica si a fost construit in perioada 2011 – 2012, prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata pe o suprafata de 2400 mp.

Pacientii cu HIV din Iasi in dialog cu specialistii

In cadrul proiectului ,,Ia-ti tratamentul! Bucura-te de viata!” derulat de UNOPA in scopul facilitarii comunicarii dintre pacientii seropozitivi, medici, psihologi si asociatii de profil a avut loc in 23 august la sediul ADV Romania din Iasi, inca un eveniment.  Invitati din lumea medicala precum presedintele Colegiului Medicilor din Romania si directorul Spitalului de Boli Infectioase Sf Parascheva Iasi, colectivul de specialisti ai spitalului amintit dar si colegii lor de la CJASS Iasi si DSP au stat fata in fata cu pacientii cu HIV pentru a discuta despre terapia infectiei cu HIV, accesul la tratament, cresterea calitatii vietii, prevenirea transmiterii HIV de la mama la fat, egalitatea de sanse, integrarea in comunitate, protectia sociala si oportunitatile de angajare

Viitori antreprenori la start!

In perioada 20-24 iunie 2012, la Vatra Dornei a avut loc cursul „Initiere in antreprenoriat social” organizat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, in cadrul Scolii de Vara. 

Cursul „Initiere in antreprenoriat social” a fost sustinut de Lindi Endicott, consultant international programe, Horia Gumeni – expert „Comunicare pentru antreprenori: dezvoltarea abilitatilor individuale" si de formatori din partea Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, cu o vasta experienta in domeniul economiei sociale. Temele abordate in cadrul cursului s-au constituit intr-un pachet complet de formare initiala in antreprenoriat.

Oaspeti la Util Deco

Peste 40 participanti au venit la Ziua Portilor Deschise, eveniment desfasurat in 15 mai 2012, pentru a vizita Util Deco Mures si Util Deco Constanta, unitatea protejata autorizata dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, printre acestia reprezentanti ai ONGurilor locale care promoveaza activitatea persoanelor cu dizabilitati, reprezentanti ai autoritatilor locale, reprezentanti ai  unitatilor de invatamant precum si din mass-media locala.
Fiecare a beneficiat de informatii privind unitatea protejata autorizata Util Deco de la infiintare si pana in prezent, cu accent pe trecerea acesteia de la sfera pur sociala la cea de business.

 

Mentionam ca unitatea protejata autorizata Util Deco detine in acest moment 11 ateliere in Iasi, Constanta si Mures realizand produse si servicii in domeniile IT, legatorie/tipografie/arhivare, croitorie, pictura si arta decorativa, arta mestesugareasca, confectionare lumanari decorative.

Parteneriat ONG - parlamentari

ADV Romania va informeaza ca vineri, 20 aprilie 2012, a avut loc intalnirea de lucru a Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economico-Sociala a Judetului Iasi (C.D.E.S.), la care au participat deputatii: Cristina Dobre, Marius Spanu, Nicusor Paduraru, Petru Movila si senatorul Sorin Constantin Lazar, prefectul Dragomir Sava Tomaseschi, presedintele CJ Constantin Simirad, viceprimarul Vasile Munteanu si Elena Iorga de la Institutul de Politici Publice.

Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea unui parteneriat eficient intre ONG-uri, autoritati locale si parlamentari, in ideea contribuirii in mod direct la dezvoltarea economica si sociala a judetului Iasi.

Primii pasi ...alaturi de ADV Romania

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a desfasurat cursul de formare in domeniul economiei sociale- „Primii pasi in economia sociala” - in perioada 20-23 martie 2012, in statiunea Slanic Moldova.

Cei 20 de participanti au fost reprezentanti ai ONG-urilor sau altor institutii care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate, in special persoane cu dizabilitati, care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala / ateliere protejate / unitati protejate) sau doresc sa dezvolte astfel de programe de economie sociala. Cursul a urmarit dezvoltarea de abilitati practice in vederea infiintarii / gestionarii de servicii in domeniul economiei sociale, in special unitati protejate autorizate, fiind deja recunoscuta experienta practica bogata in domeniu a formatorilor din cadrul Fundatiei ADV Romania, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi, Cooperativa Il Poliedro Italia si NESsT Romania

Schimb de experienta la Util Deco

In perioada 1-3 februarie 2012, a avut loc la Iasi un schimb de experienta, in cadrul proiectului transfrontalier ”Identifica valoarea!” derulat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” din Republica Moldova.    Sase tineri reprezentand Fundatia „Ecoul Cernobilului vizitat si obtinut informatii despre atelierele de terapie vocationala ale Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania. Pe parcursul celor trei zile, tinerii din R. Moldova au avut ocazia sa deruleze activitati in comun cu beneficiarii ADV Romania si sa cunoasca experienta celor care au ajuns sa fie angajati in cadrul unitatii protejate Util Deco, sectie interna a ADV Romania.

Avanpremiera la Craciun

Peste 200 de persoane –beneficiari - tineri seropozitivi HIV, tineri cu alte tipuri de handicap (mintal, fizic), tineri provenind din familii cu venituri materiale modeste, voluntari ai Fundatiei ADV Romania au participat in perioada 8-10 decembrie 2011 la petrecerile de Craciun organizate in cele trei centre ale fundatiei.

Util Deco la Tinimtex

Util Deco Constanta este prezent in perioada 16-20 noiembrie 2011, la Targul National de Imbracaminte - Incaltaminte TINIMTEX, desfasurat in cadrul Pavilionului Expozitional din Mamaia – Constanta, cu o gama larga de produse de sezon: lenjerii de pat, fete de masa din Damasc, fete de masa cu motive de sarbatori de iarna, lumanari decorative-braduti, omuleti de zapada, etc, perne travel, perne circulare, fete de masa in carouri, rame foto, naproane.

 

Manifestarea expozitionala este organizata de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in parteneriat cu Consiliul Judetean, si este un eveniment de referinta pentru cei ce lucreaza in domeniu, fiind totodata foarte apreciat de publicul larg.

Social Enterprise Marketplace

In perioada 1-3 iunie 2011 ADV Romania a fost prezenta la Budapesta, Ungaria, la o serie de evenimente organizate de NESsT, unul din sustinatorii internationali ai intreprinderilor sociale. La Social Enterprise Marketplace, ADV Romania a prezentat ultimele realizari ale unitatii protejate autorizate Util Deco. Acest eveniment este integrat unei conferinte anuale a oamenilor de afaceri, realizata la Hilton Buda, si are ca scop atragerea de noi finantatori pentru NESsT Venture Fund program de finantare a proiectelor de economie sociala in toata lumea, prin oferirea de sprijin finaciar si consultanta. Ziua Intreprinderitor Sociale este un alt eveniment organizat de NESsT la Budapesta si la care ADV Romania a participat.

Util Deco la cetatea medievala

Util Deco Mures a fost unul dintre participantii cu stand de anul acesta la evenimentul organizat de Primaria Tg Mures in Cetatea Medievala, intitulat “Festivalul Vinului”

Modele de incluziune studiate la 'ele acasa'

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania si Fundatia Motivation Romania au organizat in perioada 4-6 octombrie 2011, la Constanta, Tg. Mures si localitatea Buda, judetul Ilfov, vizite de studiu la unitatile protejate autorizate proprii pentru 50 de persoane, care au avut ocazia de a cunoaste modele de incluziune a persoanelor cu dizabilitati.

Ziua portilor deschise la Util Deco

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a organizat in data de 16 mai 2011, “ZIUA PORTILOR DESCHISE la UTIL DECO” – unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de organizatia noastra in Iasi, Constanta si Tg Mures, si in care in prezent lucreaza si 29 de persoane cu handicap.

Cu acest prilej, intre orele 11.00 -16.00, portile atelierelor si a unitatilor protejate autorizate Util Deco Iasi, Constanta si Tg Mures au fost deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea unitatii protejate.

Scoala de vara in antreprenoriat social

In perioada 14 – 18 iulie 2011 a avut loc, la Constanta, cea de-a X-a editie a Scolii de Vara ADV Romania, intitulata „Initiere in antreprenoriat social”. 40 de tineri din judetele Iasi, Constanta si Mures, care provin din grupuri dezavantajate social (tineri cu dizabilitati, tineri din mediul rural sau din familii cu venit scazut, tineri orfani de ambii parinti) s-au intalnit pentru a afla mai multe informatii despre antreprenoriat. Timp de 5 zile, acestia au participat la activitati menite sa le trezeasca interesul pentru domeniu si sa le dezvolte spiritul antreprenorial

Lansare colectie de primavara-vara Util Deco 2011

Util Deco a lansat in 12 si 13 februarie COLECTIA DE PRIMAVARA – VARA UTIL DECO (costume de carnaval/serbare pentru copii, accesorii vestimentare, perne şi lumanari decorative, martisoare si felicitari). 

Scopul acestui eveniment a fost aducerea in prim plan a produselor noi realizate in unitatea protejata autorizata Util Deco, structura de economie sociala dezvoltata si sustinuta de Fundatia „Alaturi de Voi”Romania pentru a face cunoscut un model de integrare profesionala a tinerilor cu dizabilitati.

Prezentare costume Util Deco la Gala Voluntarilor 2010

Targul National al Unitatilor Protejate

Targul National al Unitatilor Protejate a avut loc la Iasi - Hotel Unirea, in perioada 4 – 5 decembrie 2010 si a avut ca scop promovarea, intr-o modalitate business, a produselor si serviciilor realizate in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din Romania de catre persoane cu dizabilitati.

In cadrul targului, in Sala Cuza de la Hotelul Unirea au fost organizate 35 de standuri cu produse in vederea comercializarii, ce au fost deschise accesului gratuit al publicului larg sambata intre orele 11.00 si 20.30 si duminica intre 9.00 si 14.00.

SNV 2010

Lansare "Charity Shop" in Iulius Mall

Targ de ONG-uri pentru alternative pentru cariera si timp liber - 2008

SNV 2008

Romania prinde radacini - 2009

Competitia NEST

Expozitia "Asemanari in diversitate" - Iulius Mall Iasi

Expo voluntar 2009

Marsul voluntarilor 2009

Conferinte

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata