Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Te afli la pagina : Proiecte Finalizate

"IMPACT DIRECT" 

Proiectul „IMPACT DIRECT!” a fost derulat de ADV Romania in parteneriat cu organizatia CARITAS Norvegia, pe o perioada de 12 luni (1 aprilie 2015 – 31 martie 2016) si a permis dezvoltarea unui pachet inovativ si integrat de servicii sociale pentru copii si tineri din grupuri vulnerabile, inclusiv cu dizabilitati, de etnie rroma si afectati de migratie din judetele Iasi, Constanta si Mures. Proiectul, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, a beneficiat de un buget de 166,666.00 Euro si a avut urmatoarele rezultate:

 

1. Cresterea calitatii vietii pentru 312 copii si tineri din grupuri vulnerabile, cu dizabilitati si etnie rroma, prin accesarea unui pachet integrat de servicii sociale oferit in Centrele de Zi ale ADV din Iasi, Constanta si Mures si prin accesarea atelierelor ocupationale, in 4 domenii;

 

2. Pilotarea a doua noi servicii in judetul Iasi – internship si job-coaching – prin care 6 tineri cu dizabilitati si/sau de etnie rroma au fost pregatiti profesional, iar 3 dintre ei au fost angajati pe piata libera a muncii;

 

3. Replicarea serviciului de integrare a migrantilor la ADV Iasi dupa modelul Organizatiei CARITAS Norvegia, care a fost accesat de 55 persoane; 

 

4. Intarirea capacitatii organizationale/cresterea vizibilitatii ADV Romania in domeniul serviciilor sociale, prin revizuirea strategiei 2015-2020 si derularea evenimentului Funda Umana. 

Detalii despre proiect gasiti AICI. 

 

EUROPA NOASTRA SOCIALA PRIN IMPLICARE CIVICA LOCALA 2014 - 3457 / 001 - 001

 

Europa Noastra Sociala prin Implicare Civica Locala a fost un proiect al societatii civile Europa pentru Cetateni, coordonat de catre Ballymun Job Centre, in parteneriat cu ADV Romania, Dublin net, ENSIE si Abele Lavor Consorzio Sociale. Scopul proiectului este cresterea implicarii civice a cetatenilor din zone urbane defavorizate in luarea de decizii la nivel local pentru a implementa programul UE privind “Dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunicatii”. 

 

Proiectul a mobilizat grupuri locale din fiecare oras in care se afla partenerii pentru a dezvolta “Retele de Participare Publica”, capabile de a purta un dialog structurat cu autoritatile locale, pentru a crea un proces de implicare democratica activa prin utilizarea unor metode inovative – inclusiv asa-numitele “primarii virtuale”.

 

Proiectul s-a adresat persoanelor din grupuri dezavantajate care prezinta mai mici probabilitati de a se implica in procese participative. 

 

Prin proiect s-a urmarit:

1. Crerea unei metodologii pentru angrenarea participarii civice a cetatenilor din zone dezavantajate din orase pentru a influenta planurile de dezvoltare urbana emise de catre autoritatile locale, printr-o metodologie structurata de participare civica ce va avea in vedere strategii europene; realizarea unei scurte cercetari despre problematica participarii publice in Romania. 

2. Crearea unor “Retele de participare publica” in fiecare tara si a unui portal al cetatenilor – “Primaria virtuala”.  

3. Inaintarea unor recomandari privind imbunatatirea mecanismelor de participare civica, mai ales a locuitorilor din zone dezavantajate, atat din punctul de vedere al comunitatilor din care acestia provin, cat si a proceselor politice la nivel UE. 

Rezultatele proiectului pot fi vizualizate aici

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata