Nr.1
05 02 2013

ADV Romania – organizatie certificata!

 

ADV Romania a primit certificarea ISO 9001 - pentru management al calitatii, ISO 14001 – pentru management de mediu, SR OHSAS – pentru implementarea si respectarea standardului privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 – pentru sistem de management al securitatii informatiei.

Consideram obtinerea acestor certificari ca o validare a sistemului performant de lucru in organizatia noastra si a eforturilor continue de profesionalizare a activitatii.

Speram ca organizatia va avea atat un plus de notorietate cat si mai multi clienti la unitatea protejata autorizata Util Deco, care, ca sectie interna a ADV, detine, de asemenea, aceste certificari. 
  
ADV Romania este prima organizatie din tara care a infiintat 3 unitati protejate in care a creat locuri de munca pentru persoane seropozitive HIV si cu alte tipuri de dizabilitati. Intreaga oferta de produse si servicii poate fi vizualizata pe site-ul www.utildeco.ro.

ADV Romania este acreditata CNFPA pentru: Formator (nr.1117/10.10.2012), Legator manual (nr.1162 /29.10.2012), Operator introducere, validare si prelucrare date (nr. 659/09.06.2010), Confectioner – asamblor articole din textile (nr.658/21.06.2010), Antreprenor in economia sociala (nr. 1000/11.09.2012). De asemenea, fundatia este acreditata de catre DMFPS, Iasi conform Certificatului nr. 0006353 din 12.05.2006 pentru servicii sociale.

Detalii pe site-ul oficial al organizatiei www.alaturidevoi.ro .

citeste tot   
2% pentru ADV Romania

 

Cu 2% directionati bine, poti schimba multe destine!

 

In anul 2012, datorita fondurilor colectate in Campania 2% - semn de viata -39 317 lei, ADV Romania a reusit  sa mentina 30 de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati angajate in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco si sa deruleze activitati menite sa contribuie la incluziunea sociala a persoanelor din grupuri vulnerabile.

Va invitam sa directionati si in acest an 2% din venitul dvs global pentru a sustine proiectele si programele noastre – formare profesionala pentru 200 de persoane cu dizabilitati sau dezavantajate social, mentinerea a 35 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati angajate ale unitatii protejate autorizate Util Deco, precum si facilitarea accesului la informatii despre HIV/SIDA si economie sociala pentru 100.000 de persoane, prin intermediul platformei noastre de 10 site-uri.

Directionarea a 2% se poate face completand formularelor 200 sau 230, in functie de cate venituri aveti. Formularele sunt AICI.

Pentru detalii suplimentare despre activitatile derulate de ADV Romania va invitam sa vizualizati www.alaturidevoi.ro
 

citeste tot   
In apararea drepturilor cetatenesti

 

In perioada 11 – 13 februarie 2013, d-na Angela Achitei va participa la inaugurarea Anului European al Cetatenilor si a Retelei Centrelor Europe Direct Romania, prilej cu care va exprima punctul de vedere cu privire la respectarea drepturilor cetatenesti.


D-na Achitei va prezenta activitatea ADV Romania ca promotor al obtinerii drepturilor cetatenesti, organizatia noastra fiind cunoscuta pentru faptul ca a imbinat intotdeauna serviciile sociale acordate beneficiarilor cu lobby si advocacy in folosul acestora.


“ADV Romania a reactionat intotdeauna ca ONG national desi are sediul national in Iasi si a considerat ca demersurile sale sunt legitimate de relatia directa cu beneficiarii. ADV Romania nu este un ONG care teoretizeza, ci care lupta prin toate mijloacele pentru a obtine ceea ce ii spun beneficiarii sai ca au nevoie” – este ideea ca va fi sustinuta de doamna Achitei la evenimentul care vizeaza Anul European al Cetatenilor.


O alta componenta a activitatii de lobby si advocacy a ADV Romania este in postura de promotor  al ong-urilor -partener de dialog al autoritatilor fiind cunoscuta implicarea organizatiei in FOND, Colaitia ONG pentru fonduri structurale, Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economico Sociala a judetului Iasi, precum si la grupuri de lucru pentru modificari sau elaborari de legi.

citeste tot   
Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU

Va comunicam pozitia oficiala a Fundatiei ”Alaturi de Voi ” Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU facut public in articolul SCANDALUL FONDURILOR EUROPENE continua. AM POSDRU, data in judecata de un ONG. Vezi pozitia Autoritatii – publicat in cotidianul Romania Libera. http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/scandalul-fondurilor-europene-continua-amposdru-data-in-judecata-de-un-ong-vezi-pozitia-autoritatii-290664.html


Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania a luat la cunostinta pozitia AM POSDRU cu privire la actiunea in instanta, declansata de organizatia noastra, ca urmare a incalcarii de catre aceasta autoritate a contractelor de finantare pentru  proiectele - ID 1253 (finalizat pe 31.10.2011) si ID 51204 (in implementare pana la data de 30.06.2013) si multumeste cotidianului Romania Libera pentru ca a reusit sa obtina o reactie de la AM POSDRU.


Mentionam ca ADV Romania a facut toate demersurile formale posibile si a urmat intreaga procedura legala care anticipeaza actiunea in instanta, deoarece scopul nostru a fost sa implementam proiectele in conditii optime, nu sa recuperam prin judecata banii europeni. In acesta procedura urmata este inclusa si chemarea la conciliere directa a AM POSDRU, pentru data de 6.12.2012. AM POSDRU nu s-a prezentat la aceasta conciliere, asadar am inteles ca nu intentiona, la acel moment, rezolvarea amiabila a situatiei.


Ne bucuram daca, urmare a continuarii demersului in justitie, AM POSDRU considera ca poate sa solutioneze pe cale amiabila cererile noastre indreptatite, si dovada a intregii noastre bune credinte, solicitam autoritatii sa ne inainteze un document in acest sens, prin care sa stabileasca momentul intalnirii in scopul amintit. In situatia in care

citeste tot   
Antreprenoriat social- demonstratie practica

 

ADV Romania asigura suport Asociatiei Comunik Vaslui, in initierea in antreprenoriat social a unor tineri din patru tari - Romania, Italia, Georgia si Republica Moldova, selectati pentru un proiect de schimb de experienta.

Astfel, in data de 19 februarie, la Centru National de Economie Sociala al ADV Romania, tinerii vor lua contact cu informatii teoretice si practice care sa ii orienteze cu privire la antreprenoriatul social.

Tinerii vor participa, in perioada 17-24 februarie a.c., la Gura Humorului, judetul Suceava, la una din activitatile derulate in proiectul ”@MASE - Multicultural Approach to Social Entrepreneurship”, in cadrul caruia se abordeaza, intr-un context multicultural, conceptul de ”antreprenoriat social” ca mijloc de promovare a solidaritatii sociale si ca masura de prevenire a somajului in randul tinerilor.

Vizita de studiu la Util Deco va fi performata si prin realizarea unui atelier de creatie in cadrul caruia tinerii vor lucra alaturi de persoane cu dizabilitati, sub coordonarea specialistilor ADV.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory