Nr.1
19 01 2010

Semnele 2010 pentru ADV Romania

Scoala de profesionisti a ADV

 

Odata cu inceperea activitatii ADV Romania in noul an, au venit si solicitarile de practica, deoarece e deja cunoscut ca organizatia noastra ofera studentilor un mediu profesionist si placut, posibilitatea implicarii in evenimentele din perioada respectiva, posibilitatea contactului cu beneficiarii, supervizare de calitate in redactarea referatelor si lucrarilor de licenta din partea angajatilor fundatiei, acces la un bogat material documentar si, in functie de programul ales, un CD inscriptionat cu unul din ghidurile de bune practici, precum si alte materiale informative editate de catre fundatie.

 

De asemenea, orice practicant al ADV are posibilitatea de a deveni voluntar al fundatiei si de a continua astfel o relatie frumos inceputa. Suntem interesati si noi ca organizatie sa investim in viitorii specialisti, tocmai de aceea oferim o atentie deosebita studentilor care doresc sa isi desfasoare stagiul de practica si in domenii cum ar fi: campanii de informare, educare si comunicare (IEC); campanii de advocacy; management organizational, management de proiecte, managementul resurselor umane, secretariat/administrativ, economie sociala (program de integrare socio-profesionala a tinerilor cu handicap), acordarea de asistenta si consultanta pentru realizarea si aplicarea de studii, cercetari, chestionare, interviuri.

 

Anul trecut peste 10 studenti de la diferite facultati din Iasi au realizat practica de specialitate sau pentru licenta/disertatie in mai multe domenii cum ar fi: asistenta sociala pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA; asistenta psihologica pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA; dezvoltarea abilitatilor de viata independenta; managementul voluntarilor; management financiar si contabilitate, comunicare in ONG-uri.

 

Mai multe detalii puteti gasi pe www.alaturidevoi.ro sau la numarul de telefon 0232 275568.

citeste tot   
Ecouri ale evenimentelor ADV

Interviu despre Funda Umana

 

Site-ul www.stiriong.ro a publicat un amplu interviu cu presedintele executiv al ADV Romania, doamna Angela Achitei, referitor la Funda umana, eveniment realizat in 11 decembrie 2009, la Iasi de catre ADV Romania cu incercarea de omologare Guiness World Record.

 

(.... )

Stiriong: Ce a insemnat Funda Umana pentru Fundatia “Alaturi de Voi” Romania?

Angela Achitei: Un raspuns splendid din partea comunitatii, care a reusit sa depaseasca frigul, distanta, interese de moment si sa dea acest semn de solidaritate cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA. Si cei peste 140 de parteneri au raspuns peste asteptari...Initial cand am creionat evenimentul in cadrul campaniei “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!”, anticipam prezenta a circa 4000 de oameni, in 9 decembrie cand s-au terminat confirmarile aveam o lista cu 3700 de persoane si am avut in funda 4851 de oameni din judetele Iasi, Galati, Vaslui, Botosani, Mures, Bucuresti si din orasul Pitesti. Semnul acesta de solidaritate este de fapt speranta pentru beneficiarii nostri, care de-a lungul timpului, s-au confruntat cu discriminarea, marginalizarea si in 11 decembrie au simtit 4851 de imbratisari.

 

Continuarea pe stiriong ..

citeste tot   
Sustineti ADV Romania!

In fiecare an putem schimba vieti

 

Fiecare zi aduce noi provocari carora nu le-am putea face fata fara sprijinul comunitatii locale.

 

Fiecare zi reprezinta o posibilitate de implicare. Cum?

 

In fiecare an, orice persoana care obtine un venit poate contribui la schimbarea unor mentalitati datorita campaniilor de informare pe care ADV Romania le deruleaza in comunitatile locale din judetele Iasi, Constanta si Mures.

 

Tineri cu handicap sau dezavantajati sociali au o sansa la integrare profesionala prin crearea de locuri de munca in cadrul unitatilor protejate (29 pozitii pana in prezent), precum si prin oferirea de cursuri de specializare in diverse meserii in cadrul atelierelor ADV Romania (200 beneficiari ai cursurilor). In 2010 estimam ca un numar de 78.711 persoane vor accesa si vor beneficia de informatii in domeniu incluse pe cele noua site-uri detinute de ADV Romania.

 

Din impozitul pe venitul global fiecare poate directiona 2% catre ADV Romania. Poate parea o suma mica, dar prin directionarea catre noi a acestei sume, putem schimba atat de multe, cu atat de putin.

 

Cum ajung cei 2% din impozitul pe venitul global la ADV Romania?

 

Prin completarea cu datele ADV Romania a formularului 200 (pentru cei care au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, venituri comerciale, venituri din profesii libere etc.) sau 230 (pentru cei cu venituri din salarii): Fundatia "Alaturi de Voi" Romania Cod fiscal: 14545164 Cont IBAN: RO73BRDE240SV36357982400 deschis la BRD-GSG, Agentia Metalurgiei. Formularele pot fi descarcate si de pe 2%-semn de viata

 

Si nu uitati, cu 2% de la dumneavostra, puteti schimba 100.000 de vieti!

citeste tot   
Propunere ADV

Platforma de site-uri ADV

 

ADV Romania detine la acest moment o platforma de site-uri formata din 10 pagini web, 9 functionale si 1 in constructie. Platforma este un adevarat centru de resurse atat pentru beneficiarii nostri, cat si pentru comunitate si ne permite sa promovam activitatea organizatiei, partenerii si colaboratorii nostri.

 

Avem ultimele stiri din domeniu postate pe toate site-urile ADV si informatii specifice despre HIV/SIDA pe www.alaturidevoi.ro si www.hivsida.ro. Site-ul www.pentrusanatate.eu este o resursa informationala pentru colaborarile transfrontaliere, gazduind in acelasi timp o bogata baza de date a ONG-urilor si institutiilor de asistenta in domeniul HIV/SIDA din regiunea transfrontaliera a Romaniei si Republica Moldova.

 

Promovam ideea de unitate protejata autorizata si desfacerea produselor Util Deco realizate de tinerii cu dizabilitati, prin magazinul online pe www.utildeco.ro si se afla in constructie cel de-al zecelea site al ADV - www.unitatiprotejate.ro ce va deveni operational in luna martie si prin care, in eforturile noastre de a sprijini dezvoltarea economiei sociale, vom oferi comunitatii o complexa baza de date a tuturor unitatilor protejate din Romania.

 

Din platforma de site-uri ADV face parte si singurul site de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati din Romania pe care sunt postate informatii absolut necesare pentru integrarea in munca a persoanelor cu handicap www.jobdirect.ro, el insusi un centru de resurse pentru angajatul cu handicap si angajator.

 

Spatiul virtual www.clubultinerilor.eu aparut in cadrul unui proiect care a permis replicarea Clubului Tinerilor de la Iasi la Chisinau este locul de intalnire al voluntarilor nostri, al beneficiarilor nostri si nu in ultimul rand un instrument de comunicare pus la dispozitia Consiliului Tinerilor al ADV Romania.

 

Nu in ultimul rand, site-ul www.doilasuta.eu comunica despre posibilitatea directionarii a 2% din impozitul pe venitul global catre programele de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV ale ADV Romania.

 

Incepand cu luna februarie a anului 2010 vom lansa oferta publicitara pentru site-urile www.alaturidevoi.ro , www.utildeco.ro, www.jobdirect.ro si www.doilasuta.eu, unde va fi posibila postarea de etichete web contra cost.

 

In acest fel, ne dorim sa asiguram continuitatea co-finantarii campaniilor de prevenire a raspandirii infectiei cu HIV in comunitate.

 

Detalii despre oferta publicitara in mediul online se pot obtine de la Mihaela Olteanu, Asistent PR in cadrul fundatiei, la adresa de e-mail mihaela.olteanu@alaturidevoi.ro. ADV va continua dezvoltarea platformei de comunicare online pentru a pune la dispozitie comunitatii un util instrument de comunicare, ca o modalitate de asi atinge misiunea.

citeste tot   
Servicii directe

Clubul Tinerilor in 2010

 

Anul 2010 le aduce tinerilor care frecventeaza acest program o serie de evenimente speciale: Petrecere cu ocazia Zilei Familiei ADV Romania, Scoala de Vara, Intalnirea Consiliului Tinerilor al ADV Romania.

 

Va reamintim ca in cadrul programului Clubul Tinerilor a fost creat Consiliul Tinerilor, structura cu rol consultativ pe langa Consiliul de Administratie al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania. In luna iulie 2010, membrii acestor doua consilii - Consiliul de Administratie si Consiliul Tinerilor, se vor intruni pentru aprobarea Manualului de proceduri ce va reglementa activitatea Consiliului Tinerilor, precum si pentru a evalua activitatile desfasurate pana in prezent si de a stabili directii noi.

 

La intalnirea precedenta, din noiembrie 2009, Consiliului Tinerilor a ADV Romania a hotarat modificarea traditionalei petreceri de 1 iunie in Ziua Familiei ADV Romania. Astfel, din acest an, in 15 mai ne vom intalni pentru a petrece cateva ore impreuna, marcand astfel finalul anului scolar pentru beneficiarii nostri care mai sunt la scoala, sau pentru a discuta ce ne preocupa, cu ceilaltii mai mari care au astfel ocazia unei convorbiri ... in familie. Toate acestea se vor face in continuare in cadrul Clubului Tinerilor, serviciu direct al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania aflat in permanenta dezvoltare din 2004 si care a fost accesat doar in perioada iulie 2007 - decembrie 2009 de 349 de tineri, atat seropozitivi cat si seronegativi din Iasi, Constanta si Mures.

 

Un alt eveniment important ce va fi derulat la nivel national si in acest an este Scoala de Vara, un brand ADV ajunsa la a IX-a editie. In 2010 participantii vor fi instruiti ca educatori intre egali pe teme legate de integrare profesionala, planificare familiala, sanatate, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala etc.

 

Mentionam ca serviciul Clubul Tinerilor a fost infiintat cu asistenta tehnica din partea Reprezentantei UNICEF in Romania si a fost sustinut de-a lungul timpului cu sprijinul financiar al Fondului Global de Lupta impotriva HIV/SIDA prin Fundatia Romanian Angel Appeal, fonduri Phare si BRD.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory