Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Centru National de Economie Sociala

Centru National de Economie Sociala

ADV Romania a infiintat Centrul National de Economie Sociala pentru a pune in valoare activitatea desfasurata pentru promovarea acestui sector si modelul de economie sociala dezvoltat de organizatie.

In cadrul Centrului National de Economie Sociala, aflat in str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud. Iasi, se desfasoara urmatoarele tipuri de activitati:

 • Formare profesionala pentru persoane din grup vulnerabil;

Dezvoltarea unui astfel de serviciu a fost necesara deoarece, ajunsi la varsta integrarii pe piata muncii, multi dintre beneficiarii ADV nu aveau pregatire in nici un domeniu iar acest lucru facea ca accesul lor pe piata muncii sa se realizeze cu dificultate. 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania desfasoara cursuri de formare in domeniile: legatorie manuala, arhivare, confectii, IT, pictura, arta mestesugareasca si lumanari decorative. 

Pentru ocupatiile legator manual in poligrafie si ateliere speciale, confectioner – asamblor articole din textile si operator introducere, validare si prelucrare date se acorda certificate recunoscute ANC, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania fiind autorizata de Autoritatea Nationala pentru Calificari, pentru a desfasura programe de calificare pentru aceste ocupatii.

Cursurile de formare profesionala sunt gratuite si se adreseaza tinerilor cu dizabilitati, tinerilor seropozitivi HIV, tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului precum si tinerilor care apartin altor grupuri vulnerabile.

 

 • Proiecte de economie sociala, prin care se urmareste capitalizarea intregului sector de economie sociala, imputernicirea si promovarea lui, astfel incat intregul domeniu sa se dezvolte;
 • Modelul de economie sociala ADV Romania - Util Deco.

Din 2008, ADV Romania a dezvoltat 3 unitati protejate Util Deco, la Iasi, Constanta si Tg. Mures. 

 

 

Util Deco inseamna activitate economica reinvestita in programe sociale si are drept obiective:

 • Crearea si mentinerea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati;
 • Formare profesionala continua;
 • Sprijin si suport in adaptarea la locul de munca;
 • Realizarea de produse unicat, lucrate manual sau de serie mica, in domeniile: arta mestesugareasca, pictura, decoratiuni interioare si confectionare lumanari decorative;
 • Prestari servicii in domeniile: croitorie, confectionare tricouri, personalizare prin diverse tehnici, legatorie manuala, arhivare la sediul clientului, depozitare de arhiva si organizari de evenimente;
 • Distributie de produse in domeniile: IT, birotica, papetarie, produse de igiena, echipamente de protectie s.a.


Util Deco este brandul sub care functioneaza cele 3 unitati protejate autorizate:

 • Iasi - Util Deco, autorizatie nr.1318/11.06.2013;
 • Constanta - All Design, autorizatie nr. 1310//04.06.2013;
 • Tg. Mures - Divers Product, autorizatie nr.1313/11.06.2013.


Din mai 2013, Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente functioneaza intr-unul din cele mai moderne depozite de arhiva din tara, nou construit cu aceasta destinatie, situat la Iasi. Detalii cu privire la acest serviciu sunt postate pe www.depozitarhivare.ro.

Toate serviciile si produsele realizate la unitatea protejata pot fi vizualizate pe site-ul www.utildeco.ro si achizitionate prin magazinul online www.shop.utildeco.ro

In cadrul Util Deco au fost create 38 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, in special tineri, inclusiv unii care provin din sistemul de protectie a copilului.

In luna septembrie 2013, modelul de angajare protejata Util Deco a fost recunoscut si publicat ca model de buna practica pe site-ul Comisiei Europene la sectiunea Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1030&langId=en&practiceId=155.

 

 

Eforturile ADV Romania de constructie si consolidare a sectorului de economie sociala au fost rasplatite in iunie 2014, prin "Premiul Dan Manoleli pentru dezvoltarea societatii civile", din partea FDSC, ca recunoastere a implicarii, inovarii si dedicarii in sectorul nonprofit.

 

 

 

 

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata