Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Lobby si advocacy

Lobby si advocacy

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a organizat pe parcursul celor peste 12 ani de activitate o serie de campanii de lobby si advocacy, in randul autoritatilor locale si nationale, care au avut drept scop constientizarea si implicarea acestora in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor din grupuri vulnerabile.


Astfel ADV Romania a militat pentru respectarea persoanei cu HIV ca pacient/persoana cu dizabilitate cu drepturi depline in societate, realizand campanii de lobby si advocay pentru asigurarea tratamentului cu antiretrovirale, plata asistentilor personali, transformarea Centrului Gulliver Iasi in centru de adulti, campanii menite sa previna transmiterea voluntara a infectiei cu HIV si campanii impotriva discriminarii persoanelor seropozitive (mentionarea statusului HIV+, cazarea in universitati, apararea drepturilor, etc).


O alta componenta a campaniilor de lobby si advocacy este reprezentata de promovarea integrarii socio-profesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile, inclusiv persoane seropozitive HIV.
ADV Romania a participat la efortul constructiei legislative pentru reglementarea celui de-al treilea sector - economia sociala si a realizat campanii de lobby si advocacy de modificare, completare si initiere de legi pentru: unitatile protejate (Legea 448/2006), Legea asistentei sociale, Legea subventiei, Legea economiei sociale.


De asemenea, ADV Romania s-a implicat si chiar a coordonat campanii de intarire a capacitatii institutionale a sectorului ONG, de constientizare a autoritatilor asupra rolului ONG in viata comunitatii, si de reglementare a modului in care poate fi finantat din bani publici sectorul ONG de catre autoritatile locale si judetene.


Organizatia noastra este promotorul mai multor initiative, fiind lider in economia sociala si facilitator al intaririi capacitatii ONG-urilor de a participa la viata publica. Campaniile de lobby si advocacy desfasurate au pozitionat ADV Romania  alaturi de alte organizatii neguvernamentale, menite sa rezolve probleme legate de:

  • Absorbtia fondurilor structurale – activi in Comisia ONG pentru fonduri structurale
  • Rambursare TVA proiecte Phare
  • Masuri fiscale de sprijinire a ONG-urilor prin finantare de proiecte pe legea nr. 350/2005 sau scutire de taxe - activi in Comisia ONG ( detinatorii prededintiei) din cadrul CDES Iasi
  • Modificarea Codului Fiscal
  • Planificarea strategica in asistenta sociala a persoanei cu dizabilitati la nivel judetean, regional si national
  • Elaborarea Legii economiei sociale si a Strategiei corespunzatoare
  • Modificarea Legii subventionarii din foduri publice a serviciilor sociale, etc.

 

ADV Romania monitorizeaza procesul legislativ pentru actele normative care au legatura cu activitatea organizatiei si influenteaza major viata beneficiarilor ei, si se implica in dezbaterea lor, cum ar fi:

 

  

O parte a activitatii de advocacy a ADV Romania se desfasoara si prin intermediul FONSS-Federatia Organizatiilor pentru Servicii Sociale, la care ADV Romania este membru fondator si asigura functia de presedinte.

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata