Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

In perioada 16 - 19 iulie 2006, la Constanta a avut loc evaluarea rezultatele implicarii voluntarilor in campanii IEC/BCC ca urmare a participarii la cursul de formare


In perioada 16 - 19 iulie 2006, la Constanta a avut loc evaluarea rezultatele implicarii voluntarilor in campanii IEC/BCC ca urmare a participarii la cursul de formare "Rolul tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, a consumului de droguri si integrarea scolara a copiilor seropozitivi", desfasurat in perioada 17-19 martie la Vatra Dornei. Eveniment derulat in cadrul proiectului "Educatie intre egali pentru adolescenti in domeniul HIV/SIDA", finantat de Reprezentanta UNICEF in Romania si derulat in parteneriat cu Ministerul Educatiei prin ISJ si CCD din Iasi, Constanta si Mures; Agentia Nationala Anti Drog prin CPECA Iasi, TVR Iasi, Radio Iasi, Cotidianul "Evenimentul" si Ziarul de Iasi.


In zilele de 16-19 iulie 2006 a avut loc la Constanta, statiunea Mamaia, Fundatia "Alaturi de Voi" a organizat un training de evaluare a voluntarilor fundatiei si a activitatii acestora in cadrul campaniilor de BCC derulate in judetele Iasi, Constanta si Mures. Initial, voluntarii evaluati in aceaste zile au fost instruiti in cursul lunii martie prin intermediul unui training cu titlul: "Rolul tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA". Ulterior cei 30 de voluntari s-au implicat in campanii de informare in scoli, licee, discoteci, in comunitate. In cadrul acestei evaluari voluntarii s-au cunoscut, au petrecut mai mult timp impreuna, dar au si completat chestionare cu privire la cunostintele lor in ceea ce priveste organizarea si sustinerea unei campanii BCC. De asemenea, ei au ales calitatile pe care trebuie sa aiba un voluntar care se implica in campanii si au evaluat coordonatorii de voluntari in functie de centrul in care fiecare se implica in activitati. Desigur ca nu au lipsit nici jocurile care au imbunatatit lucrul in echipa, au facilitat comunicarea si intercunoasterea.


A fost o ocazie deosebita in care voluntarii s-au cunoscut mai bine si au vorbit despre experienta pe care fiecare o are ca voluntar in cadrul fundatiei.


Pentru a realiza o evaluare cat mai eficienta au fost concepute trei chestionare: primul chestionar a urmarit sa identifice caracteristicile unui voluntar implicat in campanii de informare; al doilea chestionar a urmarit sa evalueze cunostintele voluntarilor cu privire la campanii BCC si cel de-al treilea chestionar a urmarit evaluarea coordonatorului de voluntari in functie de centrul pe care il coordoneaza. Printre completarea acestor chestionare au fost inserate diverse jocuri si exercitii de evaluare a comunicarii voluntarilor si a informatiilor pe care le are populatia cu privire la persoanele infectate si afectate HIV/SIDA.


Voluntariatul reprezinta o resursa importanta intr-o organizatie, este un mod de implicare a comunitatii in imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care sunt in nevoie. Persoanele care coordoneaza activitatea voluntarilor sunt responsabile sa gaseasca mijloace cat mai eficace prin care sa-i ajute pe angajati, voluntari cat si pe beneficiarii programelor sa accepte ca deosebirile dintre ei trebuie puse in valoare, si nu inlaturate sau evitate prin masuri discriminatorii.

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0