Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Rolul tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA


17 - 19 martie 2006

 

In perioada 17 - 19 martie 2006, a fost desfasurat la Vatra Dornei - cursul cu tema "Rolul tinerilor in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, consumului de droguri si integrarea scolara a tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA" adresat voluntarilor ADV Romania din Iasi, Constanta si Mures. Curs derulat in cadrul proiectului "Educatie intre egali pentru adolescenti in domeniul HIV/SIDA", finantat de Reprezentanta UNICEF in Romania si derulat in parteneriat cu Ministerul Educatiei prin ISJ si CCD din Iasi, Constanta si Mures; Agentia Nationala Anti Drog prin CPECA Iasi, TVR Iasi, Radio Iasi, Cotidianul "Evenimentul" si Ziarul de Iasi.


La curs au fost abordate urmatoarele subiecte: ce este infectia HIV/SIDA, cum se manifesta aceasta, atat din perspectiva psiho-sociala, cat si din perspectiva medicala, statistici privind evolutia fenomenului HIV/SIDA la nivel local, national si mondial, terminologii specifice utilizate in domeniul HIV/SIDA, prevenirea raspandirii infectiei cu HIV, conceptul educatiei "peer" in programele de schimbare de comportament pentru tineri, strategiile de interventie in educatia de la egal la egal, campaniile IEC, BCC, PR, advocacy, de mobilizare a comunitatii si de fundraising.


Ca urmare a cursului, voluntarii au fost implicati in organizarea evenimentelor speciale din cadrul proiectului: cursuri cadre didactice din Iasi/Neamt si dezbateri autoritati din cele doua judete; au derulat campanii BCC in scoli si licee; iar o echipa de 10 voluntari a aplicat chestionarele pentru cercetare. De asemenea, voluntarii fundatiei au fost implicati in toate activitatile derulate la Clubul Tinerilor din Iasi, Constanta si Mures dezvoltate de ADV Romania prin asistenta tehnica si financiara a Reprezentantei UNICEF in Romania.


La aceasta activitate de formare au participat 30 de voluntari ai Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania din cele 3 centre, insotiti de coordonatorii locali de voluntari. Printre participanti s-au numarat si 2 voluntari din Republica Moldova.

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata