Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

Servicii de formare

Cursuri 2007"Drepturile si obligatiile persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA si reflectarea in mass-media a problematicii HIV/SIDA", a fost realizat in perioada 25-27 ianuarie si s-a adresat jurnalistilor din judetele Iasi, Constanta si Tg. Mures, zone de implementare a proiectul "Servicii de informare, consultanta si asistenta juridica pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA", finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare si derulat in parteneriat cu Institutia Prefectului din cele trei judete. Au participat 20 de jurnalisti care au beneficiat de formare in domeniul HIV/SIDA cu accent pe legislatie, implicatii psiho-sociale, reflectare corecta in mass-media si rolul acestora in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV in comunitate si combaterea discriminarii celor care traiesc cu HIV. Cursul s-a finalizat cu identificarea unui set de principii care sa fie utilizat in abordarea subiectului HIV/SIDA.


"Advocacy si leadership" - curs desfasurat in perioada 30 martie - 01 aprilie pentru 30 de tineri seropozitivi HIV, membri ai Cluburilor Tinerilor ale fundatiei din Iasi, Constanta si Tg. Mures. In urma acestui curs, participantii au dobandit notiuni de campanii de advocacy, IEC si leadership, fiind ulterior implicati in derulare de campanii locale atat pentru prevenirea transmiterii infectiei cu HIV cat si promovarea drepturilor persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA. Dupa o luna si jumatate, a avut loc o intalnire de evaluare a activitatilor derulate in cele trei judete. O parte dintre tinerii formati au devenit voluntari in cadrul fundatiei sau membri in Consiliul Director, activitatea lor continuand si in prezent. Cursul de formare a fost derulat in cadrul proiectului "Intarirea capacitatii retelei de tineri care traiesc cu HIV/SIDA", finantat de reprezentanta UNICEF in Romania.


"O comunitate informata - o comunitate implicata" - cursuri pentru 37 de jurnalistii si comunicatorii pe domeniul HIV/SIDA, din 8 judetele ale Moldovei - realizat in perioada 15 - 17 iunie la Iasi pentru participantii din Galati, Vrancea, Neamt si Bacau si in perioada 22 - 24 iunie, la Piatra Neamt, pentru participantii din Iasi, Vaslui, Suceava, Botosani. Aceste cursuri au fost parte din campania de informare publica "O comunitate informata - o comunitate implicata", finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare in parteneriat cu Liga Studentilor Electrotehnisti Iasi.


"Educatie intre egali in promovarea unui comportament sanatos de viata" - Scoala de Vara derulata in perioada 8-11 iulie in Iasi, cu participarea a 20 de tineri si 20 de educatori din centre de plasament sau module de tip familial din tara, 7 copii din Cluburile Tinerilor din Iasi, Constanta si Tg. Mures. Aceasta a fost cea de-a sasea editie, a patra la nivel national derulata cu finantare din partea Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malarie si McKinsey&Company, Germania.

Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0