Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

DGASPC Vaslui, partener intr-un nou proiect de incluziune a copiilor si tinerilor

Monitorul de Vaslui , 09 martie 2015

 

Gratie unui proiect care va fi lansat astazi, la sediul DGASPC Vaslui, sute de copii si tineri din judet vor beneficia de un pachet complex de servicii menite sa previna excluziunea sociala Proiectul prevede înfiintarea unei Caravane mobile, prin intermediul careia se vor oferi, în 81 de comune din judet, servicii de informare si educare privind bolile cu transmitere sexuala, prevenirea violentei si traficului de persoane, informare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati, egalitate de sanse, educatie parentala, abandon scolar, orientare în cariera si integrare socio-profesionala. De servicii de profesionalizare vor beneficia si asistentii sociali, dar si cadrele didactice din comunele respective.

 

Astazi, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui va fi lansat proiectul „Parteneriat pentru incluziune!”. Acesta va fi derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, in calitate de promotor, in parteneriat cu DGASPC Vaslui si Iasi, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatiile Cote, Bethany, Star of Hope Romania si World Vision Romania – birourile Iasi si Vaslui, si propune activitati complexe pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16- 29 ani, din grupuri vulnerabile din judetele Vaslui, Iasi, Constanta si Mures, in special din mediul rural. „Proiectul „Parteneriat pentru incluziune!” va avea un impact major pentru 425 tineri aflati la risc de excluziune sociala, din care 66 de etnie roma, din judetele Iasi, Vaslui, Constanta si Mures. Acestia vor beneficia de un pachet de servicii complex si integrat oferit prin intermediul a sapte noi servicii dezvoltate prin proiect de catre cele sapte ONG-uri partenere: consiliere si orientare si formare profesionala, asistenta psiho-sociala pentru prevenirea si combaterea efectelor abuzului, dezvoltarea abilitatilor parentale la tineri, dezvoltarea abilitatilor de viata si de mediere pe piata muncii, sprijin psiho-social pentru tineri cu tulburari de comportament, adictii si boli cronice, dezvoltare de abilitati de viata independenta in cadrul Clubului Tinerilor, inclusiv pentru cei cu dizabilitati, consiliere psiho-sociala si educationala.

 

Tot in cadrul acestui proiect, va fi infiintat un serviciu pilot de prevenire, informare si diagnoza, o Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural, prin care se vor oferi servicii de informare si educare privind bolile cu transmitere sexuala, prevenirea infectarii cu HIV si a consumului de droguri, educatie sexuala si con – tracep tie, prevenire violenta si trafic de persoane, informare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati, egalitate de sanse, educatie parentala, abandon scolar, orientare in cariera si integrare socio-profesionala, antreprenoriat si voluntariat, asociere pentru rezolvarea problemelor comunitatii s.a, unui numar de peste 8.700 tineri (16-29 ani), 8.700 copii (3-15 ani) si 1.


740 de parinti sau reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din judetul Vaslui.

„Parteneriat pentru incluziune” va permite si profesionalizarea unui numar de 100 asistenti sau lucratori sociali si 100 cadre didactice din cele 174 de comune din judetele Iasi si Vaslui in domenii care sa-i sprijine direct in oferirea de servicii de calitate pentru tinerii aflati la risc”, se arata in comunicatul de lansare a proiectului.

 

Echipa de implementare va face parte din comitetul de monitorizare si interventie rapida infiintat pe proiect pentru o coordonare si o referire mai buna a cazurilor sociale, respectiv va lucra sub coordonarea DGASPC Vaslui si Iasi la realizarea planului anual de servicii sociale, prevazut ca obligatie de catre Legea Asistentei Sociale.

 

„Prin aceasta interventie pe mai multe paliere pentru beneficiarii din mediul rural, deseori lipsiti de acces la servicii sociale, la beneficiarii din grup vulnerabil, in randul specialistilor in asistenta sociala si prin crearea unei interventii interinstitutionale, consideram ca rezultatele vor avea un impact major si va creste capacitatea de rezistenta a adolescentilor si tinerilor in fata unor factori de risc la care sunt expusi datorita varstei si vulnerabilitatii sociale. De asemenea, parteneriatul public-privat creat in cadrul proiectului, care va continua cinci ani dupa incetarea finantarii, va intari modalitatea de lucru in retea, va pregati specialisti in diferite domenii de activitate, va contribui la dezvoltarea de politici, strategii si masuri adecvate in zona serviciilor pentru tineri la risc”, a declarat Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

 

Proiectul este finantat in cadrul apelului „Sinergii pentru viitor – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promo varea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Valoarea proiectului este de 2,45 milioane lei, din care suma de 245.493 lei va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.

 
Toata stirea   | 2774 vizualizari
Comentarii

 

Nu exista comentarii la acest articol.

Scrie comentariu


Nume :
Email :
Titlu :
Comentariu :
Cod de securitate:
ADV in presa

22

02.17

Fundația „Alături de Voi”, desemna ...

In data de 16 februarie 2017, intreprinderea Socială UtilDeco, dezvoltată și susținută de cătr ...

06

01.17

Aho, aho, copii si frati...

A venit momentul urarilor de an nou, prin urmare echipa ADV Romania-Util Deco va doreste ca 2017 sa ...

22

02.16

Ce este job coaching-ul?

Simplu de spus: o cale spre integrare profesionala a unei persoane care necesita suportul unui profe ...

17

07.15

Investim in Iasi - provocarea infiintari ...

Dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania a participat ieri la emisiunea 'Investim in Iasi', la Ias ...

09

07.15

O lectie de viata, predata printre lacri ...

Cu siguranta acest tanar este un exemplu pentru noi toti • Nu o sa-ti vina sa crezi prin ce a t ...

10

03.15

Parteneriat pentru tineri

Zeci de vasluieni vor beneficia de un pachet complex de servicii menite sa previna excluziunea socia ...

10

03.15

DGASPC Vaslui, partener intr-un nou proi ...

Gratie unui proiect care va fi lansat astazi, la sediul DGASPC Vaslui, sute de copii si tineri din j ...

Newsletter
Nume:
E-mail:
Spune-ti si tu parerea
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata