Impreuna dam sens vietii !
   
       
       
   
Image Map
   
       

14 ani cu ADV Romania

Iasi, Constanta, Tg Mures, 03 iunie 2016

 

Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania a implinit 14 ani de existenta, ca organizatie nationala, cu sediul in Iasi si centre in Constanta si Mures, ce lucreaza in beneficiul persoanelor infectate cu HIV si a altor persoane cu dizabilitati, oferind servicii sociale si de ocupare profesioniste.

 

”Momentul aniversarilor este si cel al multumirilor, pe care le adresez acum colaboratorilor, partenerilor si finantatorilor nostri, tuturor profesionistilor ce fac parte din echipa ADV Romania- oameni deosebiti si foarte bine pregatiti – precum si beneficiarilor nostri care in fiecare zi cand vin la programele noastre dau un vot de incredere organizatiei” – este mesajul dnei Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

 

In cei 14 ani, ADV Romania a derulat circa 70 de proiecte/programe, ce au permis acordarea de servicii sociale: de la asistenta maternala, psiho-sociala si suportul material, asistenta in integrarea in invatamant, apararea drepturilor si combaterea discriminarii si stigmatizarii, s-a evoluat spre formarea profesionala, angajare protejata, suport in angajare si job coaching.

 

In acest moment ADV Romania furnizeaza: servicii sociale specializate pentru persoane din grupuri vulnerabile in special adolescenti si tineri, servicii de ocupare pentru tineri din grupuri vulnerabile, aflati in cautarea unui loc de munca, servicii de prevenire in comunitate, servicii de promovare si aparare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati, inclusiv ale celor infectate cu HIV si advocacy pentru sectorul ONG.

 

ADV Romania este prima organizatie din tara care a infiintat in anul 2008, trei intreprinderi sociale de insertie, organizate sub forma de unitati protejate – intreprinderi sociale de insertie sub brand-ul Util Deco, in care a creat 85 de locuri de munca, din care 36 pentru persoane cu dizabilitati. In cadrul Util Deco functioneaza un centru de multiplicare, ateliere specializate pe legatorie manuala, serviciul de arhivare si depozitare documente, croitorie si personalizare (www.utildeco.ro si www.depozitarhivare.ro).

In anul 2013 Fundatia Alaturi de Voi Romania – ADV a primit recunoasterea internationala, datorita activitatii dedicate transformarii dizabilitatii in abilitate. Astfel, in luna septembrie, Comisia Europeana a publicat pe propria pagina, la sectiunea „Angajare, afaceri sociale si incluziune” modelul de buna practica reprezentativ pentru Romania pentru angajarea protejata, acesta fiind Util Deco – intreprinderea sociala de insertie a fundatiei, iar in luna octombrie, i-a fost decernat premiul de excelenta, ca model de buna practica, in cadrul initiativei ENWPH „Promovarea sanatatii la locul de munca pentru angajatii cu boli cronice - Sanatate Publica si Munca. 

 

ADV Romania este organizatie cu servicii licentiate si standarde certificate international: ISO 9001- management al calitatii, ISO 14001 – management de mediu, SR OHSAS – standard privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 – sistem de management al securitatii informatiei.   

 

In paralel, ADV Romania  a dezvoltat si componenta de advocacy pentru sectorul ONG si o componenta de asistenta pentru dezvoltare – acordata ONG-urilor din R. Moldova, Ucraina si Nigeria. 

Organizatia este membru activ in mai multe retele nationale si internationale, fiind membru fondator al: Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, Consiliul de Dezvoltare Economica si Sociala al Judetului Iasi- Comisia ONG, RISE Romania – Reteaua Romana a Intreprinderilor Sociale de Insertie prin activitatea economica, FOND, Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale si membru in: Asociatia Internationala de Economie Sociala, Pactul Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala Nord Est, Reteaua Impreuna, AIDS Action Europe, People Living with AIDS, CONCORD si Pactul de Integritate ECOSOC.  

 

Incepand cu iulie 2015, ADV Romania este membra in Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional 2015-2020 si din aprilie 2016, membra a Coalitiei Anti-saracie.

In concluzie, ADV Romania este un investitor activ in comunitate, creand plus valoare si schimbari pozitive in viata oamenilor. 

 

In cifre, investitia organizatiei se traduce prin: 132 de locuri de munca create, din care 51 pentru persoane din grup vulnerabil, 42 de persoane fiind cu dizabilitate, 30 de voluntari activi. Doar in 2015, ADV Romania a avut venituri din activitati non-profit in valoare de 838.494 Euro, cifra de afaceri pe intreprinderea sociala Util Deco de 5.872.455 euro si taxe/impozite platite la zi catre bugetul consolidat in valoare de 430.844 euro. 

 

ADV Romania va continua si in 2016 sa fie un furnizor activ in domeniul serviciilor sociale si de ocupare, sa mentina statutul de lider in economie sociala si sa fie o voce puternica pentru sectorul ONG prin investitiile sustenabile facute pentru oameni!

 

Mai multe detalii despre activitatea organizatiei puteti afla de pe site www.alaturidevoi.ro si celelalte 12 site-uri care fac parte din platforma noastra de comunicare. 

 

 

886 vizualizari

Newsletter
Nume:
E-mail:
Certificari
Proiecte
ProIncluziune
ProIncluziune
Site-uri ADV Romania
copyright © Fundatia "Alaturi de Voi" Romania | 2002 - 2017
Recomandari Unitate Protejata